נדר בבקשה עזרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 23/07/14 09:45 כה בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב,

כבר הפנתי את שאלתי לרב אחר אך לא קיבלתי מענה, איניני יודעת אם הגעתי למקום הנכון,

אני בת 27 נשואה מזה 4 שנים אנחנו מסורתיים, שומרי שבת, בשנתייים האחרונות אנחנו מנסים להרות ללא הצלחה.

אני חוששת שבעברי נדרתי נדר, חששתי מאוד שמשהו יקרה לאדם יקר לי מאוד ואמרתי משהו בסגנון " מצידי שלא יהיה לי כלום, לא ילדים, לא כסף, רק שלא יקרה דבר רע ל.."

האם הדבר נחשב כנדר? האם עליי להתירו? האם בהתרתו אני פוגעת באדם שלשמו נדרתי?

אשמח לתשובה מהירה , אני ממש נואשת ואובדת עצות

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אין בזה נדר, אבל ברור שכדאי לגשת ליהודי שבקיא במציאות זו שיעשה לך תיקון. אולי תפני לרב שמואל אליהו שליט"א רב העיר צפת.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון