נדרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/04/14 16:54 יז בניסן התשעד

שאלה

שלום רב

ראיתי בנוסח של התרת נדרים שכתוב משהו על בקשת התרה עבור כל נדר שקשור לנשמה מה זה אומר?

האם בן אדם יכול לנדור נדר שיקצר את החיים שלו ?

תשובה

שלום וברכה

א. זוהי מסירת מודעה כללית שהאדם מבטל את כל הנדרים שלו מכאן והלאה. היא די מפוקפקת מבחינה הלכתית מעשית, כי יש שסוברים שהיא תקפה רק אם בשעה שהוא יידור מכאן והלאה הוא לא יזכור את המודעה הזו, ויש שסוברים להפך, ולא סומכים על מודעה זו.
ב. בוודאי שאדם אינו יכול לידור נדר שיגרום לו לעשות משהו לקיצור חייו. האם אתה יכול להסביר למה אתה שואל שאלה זו ?

כל טוב