נדרים ומזוזה בחול המועד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 16/04/14 14:39 טז בניסן התשעד

שאלה

שלום רב,רציתי לשאול: בראש בחודש אדר ב קניתי עליה לתורה וטבלתי במקווה 3 פעמים בלי לשלם ועדיין לא שילמתי את הנדר ואת הכסף למקווה, עכשיו יש לי כסף לשלם,האם מותר לשלם את הנדר הזה ואת התשלום למקווה בחול המועד פסח או שאני אחכה עד שיגמר פסח ביום ראש חודש אייר ?,

עוד שאלה:

המזוזה בחדר שלי נפלה לרצפה והאחיין שלי פסל אותה (ילד בן שנתיים ששפך על זה קולה),עכשיו הדלת של החדר שלי בלי מזוזה,מה עדיף: לשלם את הנדרים האלו שהזכרתי מקודם,או לקנות מזוזה חדשה ?,

והאם זה מותר לקנות מזוזה חדשה בחול המועד פסח או שאני אחכה עד ראש חודש אייר ?

והאם זה מסוכן לישון בחדר בלי המזוזה ?,או שהמזוזה הראשית של הבית גם מגינה עליי ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. חייבים לשלם נדרים ומקווה מיידית.
ב. יש לקנות מזוזה חדשה אפילו בחוה"מ (אפילו באשראי).

מועדים לשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון