אכילת חמץ בערב פסח

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 14/04/14 12:22 יד בניסן התשעד

שאלה

מדובר על ערב פסח לאחר שריפת החמץ.

היה לנו כאן משקה נסטי שחשבתי שהוא כשר לפסח, אז רציתי לשתות וביררתי עם אנשים אם אפשר לשתות אותו כי פתחנו אותו כבר שבוע שעבר.

אמרו לי אם מזגתם רק לכוס ואין סיכוי שנכנס פירור חמץ מותר לשתות, אז באמת לא קרה ששתינו מהפה ואין סיכוי שנכנס פירור, התחלתי לשתות ואז אמרתי רגע בוא נבדוק שוב שזה כשל"פ, ולצערי ובאמת לצערי לא מצאתי שזה כשל"פ.. עכשיו אני לא יודע מה לעשות.

זה ככ מעציב אותי שאתמול עשיתי בדיקת חמץ מעל שעה בבית ומקודם שרפתי את החמץ בהתלהבות, והתאמצתי כדי שהכל יהיה טוב ושאני ומשפחתי לא נכשל, ועכשיו כשאפילו לא התחיל פסח כבר נכשלתי באכילת חמץ.

איך שזה קרה בדקתי מה הייתה השעה והיה 11:41 אם זה חשוב.

תודה רבה וחג שמח וכשר!

תשובה

שלום וברכה

להירגע.
אפשר שכלל אין בו חמץ, גם אם הוא לא כשר לפסח.
זה חמץ על ידי תערובת.
האיסור עדיין לא איסור דאורייתא, אלא חומרא שלפני הפסח שאנו מחמירים על עצמנו.
ותזכורת - אנחנו לא מושלמים.

האם זו לא חוויה מתקנת בסופו של דבר, שהגיע בשוגג ובדיעבד, אבל אפשר להצמיח ממנו תיקון גדול ?

כל טוב וחג שמח