שעבוד מלכויות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 30/05/12 06:25 ט בסיון התשעב

שאלה

בס"ד

שלום וברכת ה'

אני כמעט בטוח שאני פשוט מתבלבל, אבל גם אם אני אכן מתבלבל, אני אשאל ליתר בטחון:

אני יודע שהרמב"ם אומר שאין כל הבדל בין ימות המשיח לימי הגלות אלא שעבוד מלכויות בלבד, כלומר שבימות המשיח בני ישראל יהיו חופשיים משעבוד של עמים אחרים. עכשיו, אני חושב שנתקלתי בטענה של אנטי ציוניים שטוענים שהכוונה היא בסך הכל על דיני ממונות, כלומר שבימות המשיח דיני הממונות יהיו שונים או משהו כזה.

האם זה נכון? האם אני פשוט מתבלבל?

ועוד שאלה: בנוגע לעברים בתנ"ך - האם מדובר על בני ישראל, או על כל האנשים שבאו מעבר הנהר, ובני ישראל זה עברים שקיבלו את התורה?

תודה רבה

תשובה

שלום

א.אתה מתבלבל
ב.עם ישראל

כל טוב