ברכה על עוגת גבינה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 19/11/11 18:28 כב בחשון התשעב

שאלה

שלום.

איזו ברכה מברכים לפני שאוכלים עוגת גבינה שעשויה כך: שכבה אחת של ביסקויטים למטה, מעל זה שכבת גבינה לבנה בגובה 3 ס"מ ומעל זה קרום בצבע חום בגלל האפיה?

איזו ברכה מברכים אחרי שאוכלים ומאיזה שיעור?

תודה רבה.

תשובה

שלום

ברכה ראשונה תלויה בדעתך על האוכל, אם העוגה היא גבינה עבורך והביסקויט הוא מוצק רק לשם עמידת העוגה, מברכים שהכל. ואם גם הבסקויט בעינייך הוא חלק מהעוגה הטעימה, מברכים מזונות. מברכים ברכה ראשונה על כל שיעור.

ברכה אחרונה מברכים במקביל לברכה האשונה (נפשות על שהכל, ועל המחיה על מזונות), על כמות של נפח קופסת גפרורים. אך כדי לברך על המחיה יש צורך שתאכלי מהבסיס עצמו נפח קופסת גפרורים, ואין לחשב את הנפח של הגבינה בכלל זה.

כל טוב