דגים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 16/07/10 12:57 ה באב התשע

שאלה

האם מותר לבשל בשר בסיר שבושל בו דגים או צריך סירים נפרדים כמו בשר/חלב

ומה לגבי מנגל האם אפשר להשתמש במנגל בשרי גם לדגים (לספרדים)

תשובה

בס"ד
להלן ציטוט מתוך שעור מפורט מאת הרב יוסף יצחק בלינוב שמביא גם דעות מחמירות וגם דעות מקלות.
"למעשה: כלי בישול למיניהם שניתן לנקותם היטב, מותר לרוב הפוסקים לבשל בהם בשר בכלי של דגים וכן דגים בכלי של בשר, אחרי שטיפה טובה של הכלי בין בישול לבישול, גם כאשר הכלי הוא "בן-יומו", דהיינו אפילו שעדיין לא עברו 24 שעות מהבישול הקודם. העיקר להקפיד שיהיה נקי היטב. וכך הוא מעיקרא דדינא".

מכאן שאם מנקה היטב את המנגל או שורף באש עד שהכל הופך לאפר אפשר להשתמש גם לבשר וגם לחלב.

אם מצאת כאלה שמחמירים בענין יש להם על מי לסמוך ועיין בכל השעור, כולל מקורות ההלכה, על פי הקישור הבא:
http://www.shturem.net/index.php?section=artlesson