ממשה עד משה לא קם כמשה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 28/06/09 21:51 ו בתמוז התשסט

שאלה

שלום רב

השאלות נוגעות לרמב"ם.

1.הרמב"ם טוען שבעתיד לבוא"עולם כמנהגו נוהג"-מה שאני מאמין בו,

שמעתי שזה דעת יחיד וכל הרבנים וגדולי הדור פוססקים שלא כך יהיה,

איך הרמב"ם נבדל ומאיפה הוא בטוח בעצמו.?(הרי הוא סותר את רוב הפוסקים)

אז האם הרמב"ם היה הגיוני ולא חשב מבחינה אולי רוחנית נטו?

ושאלה שנייה מאיפה נלקח הביטוי"ממשה עד משה לא קם כמשה".?

תודה מראש.

תשובה

שלום רב
א. הרמב"ם פוסק כדברי האמורא שמואל בתלמוד מסכת סנהדרין צט. שאין בין העולם הזה לימות המשיח אלא שעבוד מלכיות בלבד.
זו בוודאי לא דעת יחיד, ויש חכמים רבים הסוברים כך.
הרמב"ם יכול לפסוק כחכם מסויים אפילו אם חכמים רבים לא פסקו כמותו, הרמב"ם הוא סמכות תורנית ואם הוא פוסק הלכה מסויימת קשה מאוד להתעלם ממנו.
הרמב"ם הוא אכן רציונאליסט אולם הוא סבור שזה בעצמו ערך תורני, מדברך משמע שלפעמים הרמב"ם פוסק על פי הבנתו האישית בניגוד לדעתה של תורה, וזו אמירה מאוד מסוכנת, אמירה כזו בוודאי שמעת מאנשים שלא מסוגלים להתמודד עם הפסק של הרמב"ם בצורה רצינית ועל כן הם מערערים על סמכותו של הרמב"ם ערעור כזה יכול להפיל את כל עולם ההלכה, שהרי הרבה מאוד מפסקי השולחן ערוך בנויים על הרמב"ם.
ב. האמירה הזו היא פתגם עממי שאיני יודע את מקורו הראשוני.
אולם אמירה זו מבטאת את גדולתו וסמכותו התורנית של הרמב"ם ואת הקשר שלו למסורת תורה שבעל פה.
ברכה והצלחה.
ירון דוראני.