פירסינג לבנים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/11/07 19:37 ז בכסלו התשסח

שאלה

קודם כל שבוע טוב.

אני בן 16 לא לומד בישיבה, אך משתדל לשמור כמה שיותר ( משתדל לשמור שבת ) והולך לבית כנסת כל יום שישי. שאלתי היא האם מותר לבנים לעשות עגיל בגבה? חקרתי את טיפה את העניין והבנתי שזה לא נחשב פגיעה בגוף כי זה למטרת נוי. יש לציין אין כי אין לי רצון להשתייך לקבוצות מסוימות, לדעתי זה פשוט יפה. האם מותר לי לעשות?

תשובה

שלום וברכה
קשה לענות על שאלה זו.
אם אכן מדובר במשהו תמים ופשוט של רצון ללכת עם פירסינג בגלל שחושבים שזה יפה – קשה לאסור.
ברם, לפעמים מדובר בחיקוי של תרבות אחרת, בניסיון להידמות למשהו שנחשב בחברות אחרות, למשוך תשומת לב מיוחדת וכדו' – במצבים אלה זה בוודאי אינו נכון ואינו ראוי לעשות.

כל טוב, והרבה הצלחה