שבת

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 10/12/06 14:50 יט בכסלו התשסז

שאלה

שלום,

אני גר בבית שבו רק אני שומר שבת.

הוריי ואחיי לא שומרים.

השאלה שלי היא האם מותר לי לשתות מקנקן של מים רותחים שהם הרתיחו.

לא אני ביקשתי מהם לחמם את המים ולא בשבילי הם חיממו, אז האם מותר לי למזוג לכוס שלי מים חמים? או למשל כאשר הם מחממים אורז במיקרו בשבת, האם מותר לי לאכול מהקערה המחוממת כאשר לא אני ביקשתי מהם לחמם?

בברכת חג שמח,

אסף.

תשובה

בסד

שלום רב.

אין להנות מחילול שבת של יהודי אחר,בשום אופן, זו ההלכה אולם במוצאי שבת יהיה מותר לך לאכול את האוכל שבושל בשבת בשבילם.
אם חילה חממו בשבילך אין לך לשתות או לאכל את האוכל גם במצאי השבת. והאוכל נאסר עליך לעולם.
לכןכדאי לתכנן את השבת מראש רך שלא תגיע למצב הזה .
ח ז ק ו א מ ץ .
אני מודע למצבך בבית ומחזק את ידך להמשיך ולשמור שבת ללמוד ועוד וומוד ושאול ולשאול ,ובעזרת השם כולם יחזרו בתשובה ויבנו עד כמה אתה הצודק.
בברכה