הקציצה הכי ירושלמית - קציצות חובזה

לקראת יום ירושלים - מתכון לקציצות מצמח הפלא שהציל את ירושלים מרעב במצור

חדשות כיפה חדשות כיפה 22/05/17 12:04 כו באייר התשעז

הקציצה הכי ירושלמית - קציצות חובזה
קציצות חוביזה, צילום: shutterstock

 

 

כל ירושלמי יודע - כל עוד יש חוביזות בחוץ, לא נמות ברעב. לצמח החלמית יש גם זרעים טעימים שהילדים אוהבים לאכול בדרך חזרה מבית הספר, וגם עלים מהם אפשר להכין מטעמים. בזמן המצור על העיר, נשות ירושלים אספו את העלים והתחרו ביניהן מי הכי יצירתית במתכוני חוביזה.

גם אנחנו לא טמנו ידינו בצלחת - מתכון לקציצות חוביזה טעימות:

המרכיבים (ל-15 קציצות):

60 עלי חוביזה גדולים ללא הגבעול

2 בצלים ירוקים, קצוצים

2 כוסות פטרוזיליה קצוצה

250 גרם גבינה בולגרית עדינה, 5%

3 ביצים

חצי כפית כמון

מלח, פלפל שחור גרוס

ההכנה:

1. שופכים מים רותחים על עלי החובזה בקערה, משרים את העלים 3 דקות ומחליפים את המים הרותחים. חוזרים על הפעולה 3 פעמים. כך יוצאת המרירות מהעלים.

  1. מעבירים למסננת ומניחים לצינון. מייבשים את עלי החובזה בעזרת נייר מגבת וסוחטים היטב, כך שלא ייוותרו נוזלים בעלים.

    3. קוצצים את העלים ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

    4. יוצקים שמן על מחבת ומחממים על להבה בינונית. יוצרים מהעיסה קציצות ומניחים במחבת החמה. צולים  כ־3 דקות, עד שהקציצות משחימות מעט, הופכים ומטגנים עוד דקה־שתיים. מסירים מהכיריים ומגישים מיד.

אפשר להגיש עם יוגורט חמצמץ.

בתיאבון!