שמירת שבת

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 18/10/15 12:31 ה בחשון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה שאשמח שתענה לי ,

לפני זה חשוב לי לציין שאני נשואה ויש לי ילד בן שלושה חודשיים ואנחנו גרים אצל ההורים ואני בחופשת לידה,

אנחנו משהו כמו 4 שנים שומרים שבת אך כרגע רוצים יותר להתחזק

בעלי למד כימיה וסיים את לימודיו לפני כשנה הוא התקבל לעבודה אך פיטרו אותו

כרגע הוא לא עובד כבר משהו כמו 4 חודשיים מכיוון שהעבודה שמציעים לו זה בשבתות

הוא היה בהמון ראיונות עבודה אך לא קיבלו אותו

יש לי כמה שאלות

1. איך אני יכולה לעודד אותו ולעלות לו את הביטחון כי הוא במשבר שהוא לא יכול לפרנס

2.מה אפשר לעשות כדי שלא ישללו אותו ויקבלו אותו לעבודה ללא שבתות

3.ואם הוא לא מוצא עבודה עקב עבודתו הוא יכול לעבוד בשבת?

תשובה

ב"ה

שלום.

היה פעם יהודי שחי לפני כ120 שנים בעיירתו של רבי ישראל הכהן מראדין והוא היה מוכר משקאות לאנשים . הייתה לו חבית גדולה עם ברז ובתוך החבית היה לו משקה וכך כל אדם היה יכול לקנות ולשתות.
אך הבעיה הייתה שהוא היה עובד גם ביום שבת על מנת למכור כמה שיותר ובעצם גם להרוויח מעבודתו ביום השבת.

יום אחד עבר רבי ישראל ה"חפץ חיים " לידו וחכך בדעתו כיצד לשכנעו לא לעבוד בשבת וכך הוא אמר לו :
"עצתי אליך שאם אתה רוצה להכפיל את הרווחים שלך אז תוסיף עוד ברז בחבית וכך תמכור כפול ותרוויח כפול"

אותו יהודי שמח מאוד על העצה והודה לרב . אך במחשבה שניה הוא אמר לרב שהרי הוא לא ירוויח כפול כי עצם הוספת הברז לא משנה את כמות המשקה שבתוך החבית . אמר לו הרב נכון !! החשיבה שלך נכונה ולכן גם אם תעבוד ביום שבת אתה לא תרוויח כלום כי הפרנסה שלך נקבעה משמיים בראש השנה וזה לא משנה אם תעבוד יום אחד או 7 ימים או שישה ימים. זה לא ישנה כלום.
אותו אדם הבין ומאז חדל לעבוד בשבת.

זה הסיפור גם שלכם. עבודה בשבת לא מוסיפה פרנסה ואדרבא אם שומרים שבת מתברכים בפרנסה קלה ובתוספת מרובה.

"כל מאורעות האדם הם לטובתו" ולכן אם לא מקבלים אותו למקום עבודה מסויים אחרי שהוא עשה מאמצים להתקבל לשם אז בסוף, בסוף זה לטובה. ובעזר השם הוא ימצא את מקומות המתאים . ויתפרנס בהיתר בשפע וברכה אמן.

העיקר לא להתייאש ולא להכנס מזה לעצבות כל מה שקורה לכם מכוון משמיים אתם צריכים לעשות מאמצים וולהשתדל ולשלוח קורות חיים ולשאול אנשים ולהתעניין וכ"ו ולהתפלל שזה יצליח.

עוזיאל אליהו