רבי יעקב עדס

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/06/11 21:30 יד בסיון התשעא

שאלה

שלום לכבוד הרב

ישנו רב, שמו הרב יעקב עדס. הוא מעביר שיעורים בכל מני מקומות (ראיתי אחד לא מזמן בערוץ שבע), אבל מוזר.

הולך עם בקבוק מים חצי מלא, מבולבל, עם טלית בלויה. הסיבה היא כנראה צער השכינה.

השאלה היא אם זה בסדר ללמוד ממנו?

וגם מאיפה צץ הענין הזה של להתנהג ככה?

תודה

תשובה

שלום

מו"ר הרב שפירא זצ"ל נתן למקובל האמיתי שאתה מדבר עליו להכנס לישיבה, והשיעורים שלו בנגלה ובנסתר מלאים בתורה ויראת שמים מיוחדת.
לא כל אחד יכול להתנהג כך, רק מי שבאמת במדרגה כזו וגם מבין שאיננה באה לסתור את אהבת החיים הנורמאלים וחוש היצירה. הוא בהחלט שם, ואין שום בעיה ללמוד ממנו, אלא להיפך.
דוקא בימינו חסר המימד הזה של תורה שלימה הבאה בעומק ובסוד גם יחד, ובאהבת ישראל, א"י והחיים עצמם, ובמוסר ודביקות בשכינה כמו שיש בת"ח המיוחד הזה.
הוא גאון נשגב בנגלה, בגמ' בעיון ובהלכה, בכל שטחי התורה הגלויה. וזה חשוב שיהיה לצד הגדלות בנסתר.

כבר הרמ"ק היה מתגרש מביתו לחצרות צפת ולשדותיה, ויש בזה סוד צער השכינה, ואין בזה חידוש. רק צריך זהירות והדבר לא מתאים כיום כמעט לאף אחד, להוציא צדיקים כמותו.

כל טוב