קריאת שמע

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/03/15 20:04 יט באדר התשעה

שאלה

שלום הרב ! למה במוצא"ש לא אומרים בקריאת שמע שעל המיטה וידוי ותחנון עד חצות הלילה? ואם עובר חצות הלילה צריך לומר? הרי זו הדעה של הנוצרים שמחצות הלילה זה כבר יום חדש..! לפי היהדות היום מתחיל מהשקיעה אז לכאורה במוצאש צריך להגיד תחנון כי זה כבר יום חדש...! תודה רבה !

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ודאי היום העברי מתחיל מהערב שלפני, לכן שבת מתחילה עם צאת הכוכבים של יום שישי ומסתיימת בצאת הכוכבים של שבת.

עם זאת יש לתכן של היום עצמה שפועלת בשעות שלפני היום ולאחריו. כך אין אומרים תחנון במנחה של ערב שבת ובמנחה של ערב יום טוב.
מאותו טעם ממשיך כוחו של היום גם עד חצות של מוצ"ש או מוצאי ר"ח, לכן אין אומרים תחנון בשעות הראשונות שלאחר היום - עד חצות.

עיין קישורים
https://www.kipa.co.il/ask/show/233409-קריאת-שמע-במוצ´´ש