קריאת שמע

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 04/07/13 08:58 כו בתמוז התשעג

שאלה

שלום,

אני קוראת קריאת שמע מתוך הסידור לפני השינה. בעלי פעמים רבות מגיע אחרי למיטה ואז מעוניין לדבר. מה צריך לעשות במקרה כזה? האם לקרוא ברכת המפיל ללא שם ה', או לומר לבעלי שכבר קראתי קריאת שמע ואני מעוניינת לישון (וכמובן לנסות לדבר בשעות מוקדמות יותר)

תודה

יעל

תשובה

שלום לך
מי שנצרך אחר שאמר "שמע" ו"המפיל", לדבר או לאכול או לשתות או לסדר דבר מה דחוף - רשאי, מפני שאין ברכת "המפיל" כברכת הנהנין שאסור להפסיק בין הברכה להנאה, אלא היא ברכת שבח על שינת הלילה, אלא שלכתחילה טוב להצמיד את קריאת שמע שעל המיטה לשינה (ע´ רמ"א רלט, א; ציץ אליעזר ז, כז, יחו"ד ד, ע´ קיח-קכב, פס"ת רלט, ג. אמנם במ"ב רלט, ד, מחמיר אחר "המפיל").

ולכן אפשר ומצווה לדבר עם הבעל.

ולהרחבה ומקור התשובה עייני בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=517