קבלת שבת עם כלי נגינה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 09/04/13 18:36 כט בניסן התשעג

שאלה

אנו עורכים שבת בר מצווה (בעוד כחודש וחצי בפ' שלח לך).

ברצוננו לערוך קבלת שבת "מוסיקלית" עם כלי נגינה בטרם כניסת השבת (לפני זמן הדלקת נרות).

להבנתי הדבר מותר הילכתית כל עוד לא קיבלנו על עצמנו את כניסת השבת וכמובן שמדובר יהיה בקבלת השבת בלבד עד לפני "ברכו" של תפילת ערבית.

האם אני צודק, והאם קיימות הסתיגויות נוספות או דברים נוספים שיש לבצע/לקחת בחשבון ?

תשובה

שלום רב

יש מקומות ומצבים בהם מקיימים "קבלת שבת" עם כלי נגינה, כאמצעי רוחני לקבל את השבת בדרך שתיכנס ללב ולנשמה.
"קבלת השבת" הזו אינה כוללת את אמירת התפילה שתוקנה ונכתבה בסידורים, אלא לשיר ולנגן שירי נשמה שונים.

יש לסיים את הנגינה לפני הדלקת הנרות, להדליק את נרות השבת, ואז לעבור ולהתפלל את תפילת "קבלת שבת" הכתובה בסידורים, כאשר עושים זאת ללא כלי נגינה.
גם אם מאחרים מעט את זמן הדלקת הנרות, אסור לנגן לאחר השקיעה.

תפילת "קבלת שבת" תוקנה כדי להוסיף תפילה מיוחדת לקראת השבת, ובמרכזה אמירת "לכה דודי", שבמגרת השיר אנו מבקשים לתאר כיצד כביכול אנחנו יוצאים מביתנו והולכים ללוות את השבת שמגיעה אל ביתינו.
לא ניתן להכניס את השבת, אם עושים זאת תוך כדי חילולה.

אריאל
(המשיב אינו רב)