צימוקים בדגני בוקר

חדשות כיפה רבני כושרות 05/12/11 12:01 ט בכסלו התשעב

שאלה

שלום רב ויישר כח על פעלכם,

בסוגים רבים של דגני בוקר (מיקספלקס של תלמה למשל) מעורבים צימוקים. האם יש לחשוש להימצאות חרקים בצימוקים אלו, לברור אותם ולהוציאם (לא בשבת כמובן) או שמא מדובר במיעוט שאינו מצוי?

תשובה

שלום וברכה.
צימוקים הם מצר נגוע. למשל בגרנולה עם הכשר העדה החרדית הם בודקים את הצימוקים לפני הקליה של הגרנולה. כאן אנו מוכרחים לומר שצריך לברר על כל מוצר בפני עצמו. כלומר להתקשר למשגיח ולשאול אותו כיצד טפלו בבעיה זו בזמן יצור המוצר.
נראה לומר שבמידה והצימוקים עברו שטיפה יסודית מותר לאכול ואין צורך בבדיקה.

http://www.kosharot.co.il