צום עם תרופות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 09/10/16 12:58 ז בתשרי התשעז

שאלה

שלום,

היום ביקרתי אצל רופא שיניים עקב כאב שיניים שליווה אותי במהלך כל סוף השבוע.

הרופא קבע כי מדובר בשן בינה שעליה התפתחה דלקת ואמר כי עלי ליטול אנטיביוטיקה (מוקסיויטנפורטה 500) 3 פעמים ביום למשך 5 ימים (וכן תרופות משככי כאבים נוספות).

הרופא אמר כי לא אוכל לצום משום שאני חייבת לאכול לפני האנטיביוטיקה. כשאמרתי לו שכיפור בפתח הוא אמר שהברירה היא להתחיל לקחת את האנטיביוטיקה לאחר כיפור אבל שהוא לא ממליץ על האפשרות הזו וכי הוא בספק שמשככי כאבים בלבד ישפרו את מצבי.

גם כדי לקחת את משככי הכאבים אני צריכה לאכול לפני אבל זה פחות בעייתי.

השאלה מה עלי לעשות? הכאב גדול מאוד, החך נפוח.

בתודה מראש

תשובה

לשואלת שלום
לפי קביעת הרופא, יש לקחת משככי כאבים בצום בלי מים, ומיד לאחריו להתחיל בנטילת האנטיביוטיקה.
"כי ביום הזה יכפר עליכם".
גמר חתימה טובה