פספוס הזיווג?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/04/03 17:34 י בניסן התשסג

שאלה

כשהייתי ביסודי למדתי עם מישהו.הוא גם שכן שלי והוא מאוד מוצא חן בעיני . בתקופה של התיכון שמעתי שאסור לצאת כך סתם עם בנים כשלא מתכוונים להתחתן בזמן הקרוב ולכן החלטתי שלא לדבר איתו על כך ולא לפתח את הקשר בינתיים ורק כשאסיים את התיכון התכוונתי שנפתח ביננו את הקשר ושנדבר .כשסיימתי את התיכון התברר לי שיש לו חברה וזה רציני ועכשיו כל פעם שאני חושבת עלינו זה מאוד עצוב לי כי נראה לי שבגלל שהקפדתי על ההלכה התפספס לי הזיווג ואולי אם היתי מדברת איתו בזמן התיכון היינו יכולים להיות עכשיו ביחד .רציתי לשאול את הרב מה לעשות עם המחשבות האלו וגם רציתי לדעת אם הרב ממליץ לי אולי לדבר עם הבחור על שנינו אולי הוא גם לו יש משהו כלפי או שזה לא שייך לדבר איתו עלינו בגלל שיש לו חברה ונראה לי שהחברות שלהם רצינית אבל אני לא חושבת שהם מתכוונים להתחתן בזמן הקרוב (כי הוא בצבא)תודה רבה ואני אעדיף להשאר בילום שם.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לרבים וטובים יש "אביר חלומות " בנעוריהם אולם יש לך לדעת שחכמים אמרו כי 40 יום לפני יצירת הוולד כבר קובעים בשמיים מי החתן שלך.כך שכל המחשבות הבוסריות בגיל הנעורים אודות "אביר החלומות"יכולות להשתנות אם את רק תאפשרי ותיפתחי להצעה אחרת .כבר חז"ל לימדונו שהזיוג הוא שילוב של אמונה ותפילה . הקדימי תפילותיך לכל מעשה דיבור או מחשבה ואם נראה לך שהגיע הזמן לשאול לדעתו של הבחור,עשי זאת באמצעות גורם שלישי המכיר את שניכם ורצוי חבר או חברה נשואים.

בהצלחה.