עתירת ארגוני הנשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/12/11 15:59 ג בטבת התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב.פורסם באתר כיפה https://www.kipa.co.il/women/47178.html שארגוני נשים דתיות עתרו לבג"ץ בשביל לתת לרווקה לטבול במקווה מה הרב חושב על זה הרי זה מנוגד להלכה לפי חרם דרבנו גרשום אסור לתת לרווקה לטבול במקווה מה הרב חושב?

תשובה

שלום וברכה

מדובר בשני נושאים שאינם בהכרח קשורים האחד לשני:
א. העמדה ההלכתית החד משמעית נגד טבילה נשים. אני חלק בלתי נפרד ממנה, ואיני מוצא מקום להתיר טבילה זו גם אם היא תמנע איסור כרת !
ב. המקווה הוא לא רק שלי אלא רכוש ציבורי, והשאלה היא האם נשים שלא סוברות כמו הרבנים רשאיות לממש את עמדתן. אני סובר שכן, לצערי, ולא זו בלבד אלא שיש בידן לטבול בים וכדו׳, כך שגם הנסיון לבלום את זה בכוח לא יעזור.

על כן, אני עוסק כל הזמן בחיזוק הטהרה והקדושה בישראל, וחינוך בנינו ובנותינו לחיי קדושה וטהרה, אך אני סובר שהניסיונות לעשות זאת בכוח על ידי מניעת טבילה מקווה ששייך לציבור - גם לא נכונים וגם לא יצליחו.

כל טוב