ספק מדרבנן

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 23/06/11 22:55 כא בסיון התשעא

שאלה

בס"ד

שלום הרב רציתי לשאול אותך, היה לי ספק בטורטיה (דק)

האם אני מברך מזונות או נוטל ידיים ומברך המוציא

1.מה מברכים על הטורטיה ?

2.מה אני עושה במצב כזה של ספק בין מזונות להמוציא או בדברים אחרים?

להתראות

אשר

תשובה

שלום
1. דין הטורטיה כדין וופל לדעת רבים גם הקובע סעודתו על ופלים לא יברך 'המוציא' וברכת המזון, שהואיל ומאפה הוופל דק כל כך אין עליו שם לחם כלל, וגם אם יאכל מהם הרבה מאוד, יברך 'מזונות' ו'על המחיה' (כך משמע ממ"ב קסח, לח, פתחי הלכה פ"ח לג).

2. לומד את ההלכה מספר פניני הלכה ברכות באתר ישיבה ועד אז נוטל ידיים ואוכל לחם.

ולהלן הרחבה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=1002