משכב זכר

חדשות כיפה הרב יוגב כהן 11/12/16 12:59 יא בכסלו התשעז

שאלה

בס״ד

שלום הרב יוגב

אני טיפה מתבייש לשאול את השאלה אך אני צריך תשובה

לגבי משכב זכר אני יודע שאסור לשכב עם גבר וברוך ה׳ אני לא חושב על דברים כאלה

אבל מה לעשות יש לי טיפה נטייה מינית סליחה על השאלה אבל האם מוצר לנשק גבר מתוך אהבה זאת אומרת שאני כמובן לא יתחתן איתו אני רוצה להתחתן עם אישה צנועה ולבנות בית בטהרה ועם ילדים בע״ה אבל בנתיים הרב יש מישהו שאני יוצא איתו ורציתי לדעת אם רק להתנשק איתו מותר

אני מתנצל הרב על השאלה ותודה מראש

תשובה

שלום וברכה,

ראשית אציין כי הבנתך את חומרת העברה ועמידתך בתוקף לא להיכשל למרות האתגר שהנך עומד בו - ראויות לשבח!

כל אדם באשר הוא מתמודד עם אתגרים במגוון תחומים, בהם: ממון, כבוד, עריות וכו'.אצל האחד ההתמודדות הקשה תהיה בנושא הגזל, ואצל האחר תהיה בנושא העריות והצניעות.
לכן חשוב מאד, ללמוד את הנושא ממקורותיה התורניים, וליישם את הדרכת התורה, ולא להפוך את חולשת האדם כפי שהגדירה כך התורה - ל'יתרון ולגאווה'.

ישנם שני עניינים מרכזיים שצריך לתת עליהם את הדעת:

א. מה דינו של גילוי אהבה (המקובל בין איש לאשתו) בין גברים ללא ביצוע משכב זכר?

ב. האם קיים אצל גבר איסור "הרהורי עבירה" שהוא חושב על גבר אחר?

ועכשיו נתייחס:

א. למרות שהשאלה נשאלה על משכב זכר, חשוב לדעת שהנושא הוא עקרוני בשאר עבירות העריות: אשת איש, עריות בתוך המשפחה, נידה וכו'. ופשוט שעל עצם האיסור (החיבור) - אסור מהתורה.

בנוגע לחלק "שמסביב", כגון חיבוק ונישוק - הדבר מכונה 'אביזרייהו דעריות' וההלכה היא שהדבר אסור. יש שמסבירים שאסור מהתורה מעצם האיסור של "גילוי עריות", ויש שמסבירים שאסור מדברי חכמים.

ב. הרהורי עבירה חלים על כל תחום של עריות, כשם שאסור להרהר בכוונה על אשת איש כך אסור להרהר בכוונה על גבר. ומחשבה שעולה מאליה והאדם דוחה אותה - אינה עבירת הרהור.

ג. כמובן, שמלבד האיסור ישנם עוד צדדים לאסור את הבעת החיבה בין גברים:

1. סיבה מרכזית מאד - הדבר יגביר את הנטייה להתקשר עם גברים. אם כרגע אדם יכול לעמוד כנגד יצרו, במידה וירחיב את הנטייה, רוב הסיכויים שלא יצליח בהמשך. (משביעו - רעב, מרעיבו -שבע).

2. קיים חשש של הוצאת שז"ל/מקרה לילה וכל מה שקודם לכך.

למסקנה:

אסור להביע גילוי חיבה ואהבה בין גברים למטרת פורקן מיני כל שהוא, על אף אם אין ביצוע עברת משכב זכר.

מציע ללמוד את דבריו המחכימים של הרה"ג אליעזר מלמד בספר שמחת הבית וברכתו בנושא.

ברכה והצלחה
יוגב כהן
הר ברכה