לימודים במחשבת ישראל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 05/01/17 00:28 ז בטבת התשעז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

אני חוזר בתשובה מזה שנה וחצי. אני שחקן כדורגל במקצועי כל חיי הבוגרים (ירדתי לליגה נמוכה כדי לשמור שבת) ונמצא לקראת סוף הקריירה מבחינת גילי. במחשבה על העתיד ומה אני רוצה לעשות ביום שאחרי הכדורגל הבנתי שהדבר הקרוב ביותר לליבי הוא עבודה עם ילדים והרצון להיות מורה. תעודת הוראה אפשר ללמוד במסלולים שונים ביניהם תואר בחינוך גופני למשל שהוא אופציה די מתבקשת מבחינתי אבל לאחרונה שמעתי על לימודי מחשבת ישראל ותורה שבעל פה באוניברסיטה הפתוחה. שאלתי היא, האם יש ׳סכנה׳ בלימודים כאלה כאשר אני מעריך שאת השיעורים מעבירים מרצים שאינם יראי שמיים וסביר מאוד שגם כותבי הספרים הם חילונים והדבר יכול להוות בעייה כשאני עוד עושה את צעדיי הראשונים בתשובה וחושש משיבוש אפילו לא מכוון בהשגת יראת שמיים ועבודת השם כהלכתה.. האם יש בכלל איסור או העדפה להימנע מלימודים באוניברסיטה? האם עדיף ללמוד משהו שלא נוגע בכלל לענייני התורה כמו חינוך גופני? או שמא יכול להיות ואני בכלל טועה והדבר נחשב כלימוד תורה ממש? אני מאוד מבולבל ומבקש הכוונה לעשות את הדבר הנכון ברצון השם...

בתודה רבה מראש!

תשובה

בסד

שלום וברכה

נהנתי מאד מניתוח הדברים שכתבת והם מדוייקים ביותר. אין ללמוד במוסדות אלו תורה ובודאי לא בתחילת הדרך. אמנם אנו יודעים את דברי הרמב"ם שמע את האמת ממי שאמרה.אבל זה למי שכבר יודע את דרכו וכיוונו. כשם שאין נותנים לילד צעיר לרוץ מסלול מכשולים.לכל עת וזמן לכל חפץ.על כן לימוד תורה רק במוסדות תורה ולימוד ספורט במקום של ספורט.

בהצלחה

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ