כניסה לאתר בטיול בחו"ל

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 11/11/13 03:59 ח בכסלו התשעד

שאלה

שלום רב,

לפי מה שידוע לי חל איסור להיכנס לכנסייה אך למסגד הדבר אפשרי.

בכוונתי לערוך טיול לספרד בעז"ה,ובעיר קורדובה ישנו אתר שהיה בעבר מסגד ענק והיום יש בתוכו כנסייה.

שאלתי היא,האם מותר להיכנס לתוך המבנה (מבלי להיות באזור הכנסייה) או לפחות לחצר?

דרך אגב,במקום נקרא "Mosque–Cathedral of Córdoba"

אשמח מאוד לקבל תשובה,

תודה.

תשובה

על פניו נראה לי שאף שהרמב"ם פסק שמוסלמים אינם עובדי עבודה זרה, ואין הם מצידם עוברים על כך. מכל מקום על פי הר"ן משמע שמבחינתנו עבודתם זרה. ולכן יש איסור להכנס למסגדים. וכן פסק הציץ אליעזר.

אולם הרב עובדיה יוסף התיר זאת, ועל פי שאלתך הבנתי כי אתה הולך עם פסיקה זאת.

בין כך ובין כך. אם המבנה משמש היום כנסיה, ובוודאי שמדובר בכנסיה קתולית, אין כל היתר להכנס לתחומה כלל.