חטא מהעבר - עזרה דחופה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/07/16 14:10 כט בסיון התשעו

שאלה

בהמשך לאתמול יש לי חידוד נוסף ותגיד לי בבקשה האם התשובה עדיין זהה. החידוד הוא שהנשיקה הייתה יותר מנשיקה כלומר גם נגעתי באיבר מינו והוא היה כולו בפה . אני נבוך לספר אבל רק סיפור האמת יקל עלי. ניסיתי גם סוג של כמו חדירה אבל בגיל הזה זה לא מתקיים . לא הייתה הנאה מינית סתם משהו שלא מובן בגיל הזה שוב אחי אומר שלא קרה כלום ואני עדיין לא רגוע . אני מצטט מה שכתבתי אתמול :

" בגיל 7 עשיתי עבירה חמורה שרק בתקופה האחרונה הבנתי את משמעותה ועד כמה היא עבירה חמורה . בגיל 7 שאחי קטן ממני בשנתיים ו9 חודשים נגעתי ונשקתי לאיבר מינו בלי לדעת על ענייני משיכה ומיניות ואת המשמעות .היום אני בן 26 ולאחר שנפלתי לדכאונות וחרדות התחלתי להיזכר בזה . יש לציין שאני ואחי בקשר חזק והוא כל הזמן אומר לי תרגע הכל בסדר זה והוא לא נפגע מזה. "

כתבת לי שהדאגות שלי מיותרות שזהו אינו גילוי עריות ואינו משכב זכר ובגיל 7 לא נעשנים או דנים אותך כי כמובן שלא ידעתי מה אני עושה.

בבקשה אחרי שסיפרתי את כל האמת אמור נא לי האם עדיין תשובתך לאתמול זהה. אני מאוד מבוך לחוץ מדוכא ומתייסר.

עשיתי תשובה גמורה על זה ועדיין מרגיש רע.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מבחינה דתית אני חוזר על דברי.
אתה לא עברת עבירה.
רק משכב זכר "מכניס כמכחול בשפופרת"*
ורק מגיל 13,
בסיפור שלך שני התנאים הללו לא קיימים.

אתה מתאר מצב של דיכאונות וחרדות - זה לא יכול להיות בגלל מעשה ילדות שעשית פעם אחת.
אני בטוח שמאחורי הדיכאונות והחרדות מסתתר משהו יותר עמוק ויותר רחב, לא חטא אלא קשיים רגשיים. לכן גם תשובה גמורה לא תעזור כאן, כי הבעיה איננה חטא.

אני ממליץ לך בכל פה לפנות לפסיכולוג, הוא יכול לסייע לך להבין ולטפל בקשיים שלך.

*איסור משכב זכר
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=איסור_משכב_זכר