חופה ייחודית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 09/02/17 08:41 יג בשבט התשעז

שאלה

שלום רב,

אני וארוסי מתכננים להתחתן בקרוב בטקס יהודי מסורתי, אך יש כמה דברים שהייתי רוצה לשאול על מנת להבין האם ניתן לעשות שינויים קטנים בטקס שיתאימו יותר לתפיסת העולם שלי ושל בן-זוגי. אני גדלתי עם אם חד-הורית ושנינו גדלנו במשפחות להורים גרושים, ומאוד חשוב לנו לערוך טקס שוויוני עד כמה שניתן.

אני מתנצלת על ריבוי השאלות, אך אשמח מאוד לעזרה, שכן לא הצלחתי למצוא תשובות במקומות אחרים. תודה מראש.

האם יש חובה הלכתית על הכלה להתכסות בהינומה? האם נשים יכולות לאחוז בעמודי החופה? האם הכלה והחתן יכולים להיכנס לחופה יחד? האם חובה להקריא את הכתובה מול האורחים במעמד הטקס? האם גם הכלה יכולה לומר ברכה ולענוד טבעת לחתן? האם החתן והכלה יכולים לומר דברים אישיים שנכתבו על ידם בעת הטקס? האם גם הכלה יכולה לשבור כוס?

המון תודה על עזרתכם!

שירה

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

השאלות הם בעיקר שאלות של תפיסה ולא של הלכה,

אשמח לעזור בפלפון 052-7710491

בברכה,
דני ארגמן