חבר שלי חזר בתשובה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 02/07/02 03:40 כב בתמוז התשסב

שאלה

ידיד טוב שלי גדל בבית דתי לפני כשלוש שנים הוא הישתנה בעיקבות מחנה מעורב שהוא היה בו כיוון שהוא פיתח שם קשרים עים חילונים ועים חילוניות והוא נפל בהרבה דברים לא טובים לפני כחודש הוא היתאפס והתחיל את חייו כבן תורה הוא קם כל בוקר לתפילה בנץ וללימוד יומי ומנצל כל רגע ללימודי גמרא המהפך שחל בו השכיח ממנו את חביריו ושיגע אותו כיוון שכל דבר קטן שמישהו עושה או אומר הוא מטיף לו בהגזמה ואים הוא מפספס רגע בלי תורה או שהוא לא מצליח לעשות מעשה לשם שמיים הוא ניכנס לדיכאון כיצד עלי לינהוג בו? האים הוא נוהג כשורה בקפיצת כמה מדרגות בבת אחת תוך חודש אחד?

תשובה

ב"ה

מאוד התרגשתי לקרוא את השאלה.

התופעה שאתה מתאר היא תופעה שכיחה אצל בעלי תשובה.
לדעתי לא כדאי להתערב ולהכנס לחייו,
עזוב אותו לנפשו,תן לו להרגיש את המדרגות בעצמו.
תן להיות חופשי ומאושר.

כדאי לגרום לו להתייעץ עם רב שהוא מעריך ומכבד ,
והרב יכוון אותו במסילה העולה בית אל .

בברכה,

עוזיאל