הפרתי שלא באשמתי נדר על תספורת כשרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/05/13 16:20 כב באייר התשעג

שאלה

בס"ד

שלום רב!

נדרתי פעם על דבר שהוא אכן קשור לסכנה כלומר זה היה בעת צרה אז זה מותר שאם מה שביקשתי ייקרה אני מתחיל להסתפר לפי ההלכה והיום הלכתי לספר וביקשתי ממנו שיעשה לי תספורת והסברתי לו איך לעשות כדי לא לעבור על איסור חמור זה והוא לא הקשיב לי ואפילו התווכח איתי על זה ואמרתי לו שיעשה לי את הפאה כמו שצריך מרובעת חמש מילימטר ושתגיע לעצם הבולטת שנמצאת אחרי האוזן והוא בהתחלה הקשיב אך לאחר כך החליט על דעת עצמו לעשות לי פאה שפיץ שאסורה מבחינה הלכתית וזאת לא היתה אשמתי אני אחרי זה שוב התווכחתי איתו על העיניין וכואב לי על זה מאוד אני גם הפרתי נדר וגם עברתי על איסור חמור מהתורה... האם בגלל שזה לא אשמתי החטא לא עלי? תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אינני בקיא בפרטי המקרה (צורת התספורת), אבל כל מי שמוחה ואומר שאיננו רוצה דבר מה, ולא מסייע למקיף לעשות פעולה אסורה, אין לו איסור, רק אם אדם ניגש לשני שיספר אותו שלא כדין אזי גם המקיף וגם הניקף עוברים.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ