ברכה על דגני בוקר עם חלב

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 11/08/10 10:11 א באלול התשע

שאלה

בס"ד

אני מדי בוקר נוהג(ב"נ) לאכול דגנים שברכתם "בורא מיני מזונות" עם חלב.איזו ברכה אני צריך לברך על זה?

תודה!!!

חודש טוב!!!

תשובה

שלום
כשהדגנים והחלב מעורבים באופן שבכל כף יהיה גם חלב וגם דגן מברך מזונות ופוטר החלב (גם מהברכה האחרונה ואפילו שיישאר בסוף רק חלב.)
- ואם הם לא כ"כ מעורבים כי יש הרבה חלב באופן שלעיתים יעלה בכפית רק חלב, יברך בנפרד.
וברכה אחרונה - ע"פ הכמויות שאכל, כזית דגן בכדי אכילת פרס כ- 4 דקות או שתיית רביעית חלב בבת אחת (בעזרת כפית זה לא כ"כ מעשי), וכמבואר לקמן במקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיינו בספר באתר ישיבה http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=1003