ביקור בארץ: מלונות וחתונה בירושלים

חדשות כיפה רבני כושרות 22/05/16 13:53 יד באייר התשעו

שאלה

שלום,

אנחנו אוהבים לבקר לארץ (גרים בחו"ל) אבל כל פעם המצב הכשרות שם נראה כל כך מסובך וקשה לעקוב.

יש לנו כמה שאלות ומקווים שתוכלו לעזור.

א) אנחנו חושבים לבוא למלון בירושלים. אהם יודעים אולי על רמת הכשרות במלון מלון גרנד קורט בירושלים? יש עוד מלונות שאתם יכולים להגיד עליהם בירושלים? חפשתי ב"מומלצים שלנו" ולא מצתי.

ב) אנחנו מוזמנים לחתונה שתתקים ברמת רחל (ירושלים). יש לכם אולי מידע על מצב הכשרות באירועים במלון זאת?

ג) אני ראיתי שיש לכם רשימת "מומלצים שלנו איתכם בקניות" שבה יש כמה וכמה חברות בליוות ההשגחה שלהם. יש כמה חברות והכשרים של הרבנות - לגבי ההשגחות האלה, ניתן לסמוך עליהם לבשר בהשגחת הרבנויות שמופיע ברשימה באופן כללי או רק בבשר של החברה שמצוין?

תודה רבה

אלי קוטן

תשובה

1. גרנד קורט בירושלים הוא כשרות רגילה. במלונות בירושלים כדאי אך ורק מלונות מהדרין , - וניתן להשיג רשימה במועצה הדתית ירושלים.
2. כשרות רגילה. לא של הרבנות ירושלים אלא של רבנות מטה יהודה.
3. אין לנו לא הכשר ולא ליווי על שום מוצר או עסק. הרשימה היא מאד מדויקת. היא מתחלקת לבשר,עוף, ירקות עלים וכוי. מה שכתוב, זה מה שמומלץ, ויתכן רבנות מסוימת שהיא ברשימת המומלצים בעופות ולא בדברים אחרים ולכן צריך לדייק במה שכתוב שם.