קמעות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 21/04/17 15:42 כה בניסן התשעז

שאלה

שלום לרב,

קיבלתי ליום ההולדת שלי מתנה מחברה טובה שרשרת עם חותם שלמה לזוגיות, לפי מה שהבנתי ממנה מדובר בקמע\חותם שמיוחס למלך שלמה, שנועד לעזור בכל מיני תחומים. על השרשרת עצמה יש פסוק מהתורה, שם ה´ וגם צירופי אותיות שאני לא מבינה. ניסיתי לחפש מידע על החותמים האלה אבל לא מצאתי שום אזכור לזה או האם בכלל מותר להשתמש\לענוד תכשיטים כאלה (חברה שלי לא דתיה).השאלה שלי היא האם הרב מכיר את החותמים האלה, האם הם מוזכרים איפשהו? והאם מותר לי לענוד את השרשרת כתכשיט בלי קשר למשמעות שמייחסים לה. מדובר בחברה ממש טובה ואני לא רוצה לפגוע בה.

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אפשר למצוא הסבר על קמע ´חותם שלמה´:

http://horoscope.walla.co.il/item/1045738

ברור שכל הכתיבה הזאת היא מסחרית ונועדה לשווק מוצרים, לכן הדברים לא אמינים בעיני.

אני לא מוצא סיבה לאסור ללבוש את הקמע כתכשיט אבל בגלל שמופיע עליו שם ד´ המפורש: י-ה-ו-ה אסור לך להיכנס עם התליון לשירותים.