עין הרע

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 22/05/18 10:31 ח בסיון התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שתי שאלות על אותו הנושא

האם מותר להאמין בעין הרע או שזה עבודה זרה?

שאלה שניה

יש עדות שמאמינות שאם שמים שמן ומים יחד ושוקע כמה טיפות מהשמן זה אומר שיש עין הרע

אמא שלי עשתה את זה לאחר שעברנו המון חוויות קשות בבית בתקופה האחרונה, ובאמת כמה טיפות מהשמן שקעו למטה למרות שלפי חוקי הטבע שמן תמיד צף על פני המים. האם יש הסבר מדעי והגיוני לכך? ואם זה באמת עין הרע איך לטפל בזה, אנחנו כבר לא מצליחים לעמוד בכל הנסיונות הקשים שעוברים עלינו.

אנחנו מודים יום יום לה' על כל החסד שהוא עושה עימנו וכל יום משתדלים להתקרב יותר לעבודת הבורא.

למה מגיע הייסורים האלה אם זה לא מעין הרע?

תשובה

עין הרע קיים. אנו אומרים זאת כל יום בתפילה אחרי ברכות השחר ואנו מבקשים להינצל מזה. עין הרע היא הסתכלות לא מפרגנת שיש לאנישם עלינו. בדרך כלל זה יכול לקרות כי ניסינו להתבלט ועוררנו קנאה. הסיפור של השמן והמיים הוא שטות ובגבול העבודה זרה. אין לי הסבר הגיוני חוץ מזה שאוליי אימך דמיינה את זה שטיפות השמן שקעו או שזה אוליי לרגע בזמן המזיגה .

צריך להיות ישרים ותמימים לנסות לתקן כמה שיותר את מידותינו ומעשינו. לא ניתן להבין את הנהגתו של הקב"ה , אך ידוע שיש גם מושג של יסורים של אהבה שנועדו לרומם אותנו.

מאחל לכם שגם אם ימשיכו הנסיונות תעמוד בהם בגבורה

בהצלחה