כיצד מתייחס הפלג החרדי אשכנזי כלפי יהודי אתיופיה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/10/17 19:14 ו בחשון התשעח

שאלה

בס"ד ג' חשון

שלום לכבוד הרב !

אני בן העדה האתיופית .

הייתי "מסורתי " במשך רוב שנותיי עם זיקה קטנה ולא מספיק מהותית לעולם הרוחני .

תירצתי את דרכיי הנלוזות במשך שנים בראותי המון מחלוקות וספקות מהצד החרדי אשכנזי לגבי עצם היותנו יהודים והיחס שעברו הקייסים (הרבנים מאתיופיה ) והוריי העולים הראשונים בתחילת שנות ה 80 ( גיור לחומרא וכד' ).

וב"ה ניערתי מעליי הקליפות ולא נתתי לבלבול להטעותי התחזקתי בשנים האחרונות ב"ה וכיום שומר תורה ומצוות ומרגיש דחף מאד חזק לעולם התורני .

הרבה מחבריי עדיין מבולבלים ונאחזים באותם מעללים שהזכרתי לגבי המחלוקות שנוצרו בין הקייסים לבין הרבנים החרדים אשכנזים . ולכן עד היום הצעירים לא באמת

מתחברים לעולם התורה וחושבים שאין על מי לסמוך בממסד הרבני

וצר לי על כך .

אני נכנס להמון מחלוקות עם חבריי

ואני חושב שבמידה והיו יוצאים בפומבי ( הפלג החרדי אשכנזי ) ומיישבים את הסוגייא הנ"ל ...

*****( בעיקר בענייני הלכות שחיטה , הוכחת עץ משפחתי יהודי אצל רב המוסמך טרם חתונה , וכמובן מוצאנו השבטי שלדעת מר"ן הרב עובדיה יוסף זצק"ל מוצאנו משבט דן ולאחרונה נודע לי שגם שבט "אשר " ישב באתיופיה בחבל סמאין לצד שבט דן שישב בגונדר ע"פ איגרתו של אלדד הדני )

הרבה מצעירי העדה האתיופית היו חוזרים בתשובה ומפסיקים ללכת בדרך של התנכרות לתורה רק מפני פלג מסויים שהבין מה שהבין באותם שנים ויכול להיות ששינה דעתו מאז,

אין לי ידיעה מספקת לגבי מה הסטטוס שלנו מצידם כיום .

ואין לי ח"ו שום טינה או תלונה כלפי אף אחד ואני מאמין באמונה שלמה שהכל נעשה תחת השגחתו של הבורא יתברך .

אך רציתי לדעת האם כבוד הרב יכול להפנות אותי לגורם שאוכל לשאוב ממנו מידע על מנת להבין קצת יותר את מהות ושורש המחלוקת ואם עדיין יש מחלוקת .

בתודה וחודש טוב ...

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אמנם חלק מהרבנים מטילים ספק גדול ביהדות בני אתיופיה ובייחוד בהליך הגיור שעברו בבואם לארץ, ועל כן לדעתי אין אפשרות ליצור קול קורא. אמנם בצבור הציוני דתי והצבור הספרדי מסורתי יש פתיחות גדולה לקבל את בני העדה האתיופית. ויש להם הרבה אפשרויות רוחניות וכדאי להתחבר עמם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ