טבילה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/06/11 17:48 ה בסיון התשעא

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב זה בנוגע לתשובה שעניתה לי על זה ששאלתי אותך בנוגע שעם אני מתקלח למעלה מ 12 ליטר מים זה נחשב לטבילה ואתה עניתה לי :"זו אינה טבילה המועילה לטומאת נידה או לעליה למקדש.

זו טהרה קטנה, המועילה במידה מסויימת לטהרה מטומאת קרי כדי שנוכל להתפלל וללמוד תורה. אך היא אינה חובה."

אני הוצאתי לצערי הרב זרע לבטלה תוך ידיעה שאני יודע שזה אסור ומה אני יגיד יצר הרע ימח שמו הכניע אותי והוצאתי לצערי הרב במשך הרבה כמה חודשים ואני רוצה לעשות טבילה שממנה אני יהיה טהור בכל רמח איברי ואני בן 14 ואני נמצא בארצות הברית ואני כעיקרון לא יכול לעשות טבילה במקוואה ורב אחד מאתר הזה אמר לי שלפי סידור יד אליהו יש שמה נטילת ידיים כ 40 פעם וזה נחשב לטבילה אז זה בסדר ?

אני באמת רוצה להיות טהור בתשובה שלי לפני השם יתברך

תשובה

שלום

מקוה עדיף מהכל. קלחת ארוכה של 12 ליטר עדיפה מנט"י האמורה בספרי הסוד.
אם אינך יכול להתקלח, הנטילה הזו אכן יש בה ערך, כאמור בבן איש חי כמדומני.
אך כל זה אינו חובה. חזרה בתשובה היא חובה.

כל טוב