דיווח על אלימות כלפי ילדים למשטרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/17 21:56 ט בתמוז התשעז

שאלה

שלום רב

לפני מס' שנים עברהנלהתגורר בבניין שלנו משפחה מרובת ילדים ומאז כל הזמן נשמעות צעקות רבות בכיות מביתם ותמיד נשמע שעשוי להיות שיש גם אלימות

פניתי לרווחה ולרב בשכונה אולם ללא שינוי

אתמול שוב שמעתי ילד בוכה הרבה והתקשרתי למשטרה

היום אמרה לי האם שהם חושדים בי ושנגרמה להם עוגמת נפש עצומה ושאין אצלהם אלימות

מפאת הבושה הכחשתי כל רשרעשיתי זאתאך ורק מתוך חשש לילדים האם טעיתי האם ומה עלי לעשות

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לא טעית במעשיך, עדיפה זהירות יתר מאשר חלילה ילד בוכה או סובל. נראה שיש להמשיך בדרך זאת עד שיתברר לך בצורה מוחלטת שאין אלימות במשפחה, שהרי צעקות ובכי של ילד לא קורים מעצמם, ויש מקום לחשש של אלימות, ובייחוד שאנו יודעים שמקרה אלימות קורים בכל משפחה ואפילו מהטובות ביותר, על כן יש לפקוח עינים להגן על מי שאין לו הגנה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי