ברכת המזון תוך כדי הליכה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 10/07/17 08:28 טז בתמוז התשעז

שאלה

ברצוני לברר הלכה מסויימת אז העיניין הוא כזה אני עובד בר"ג ומאוד לחוץ בעבודה (אני בעצם עושה עבודה של 3 אנשים שפיטרו אותם) וקורה לפעמים שאני מברך המוציא תוך כדי תנועה ואוכל תוך כדי תנועה ופשוט אין לי זמן לשבת וברך ברכת המזון ולפעמים אני יכול לברך תוך כדי תנועה(פשוטו כמשמעו)בהליכה האם זה מותר?

תשובה

ב"ה

שלום.

האוכל לחם צריך לשבת ולברך המוציא ואכול בנחת ולברך באותו מקום ברכת המזון.

ובמציאות של שעת הדחק אז מותר לברך המוציא תוך כדי הליכה על דעת לאכול בלכתו בדרך ובסוף לברך ברכת המזון תוך כדי הליכה.

עצתי אליך שלא להיכנע למצבי הלחץ בשעת האכול. זה לא בריא כלל.

האכילה צריכה להיות בנחת ובשמחה וידוע שר"ת מאכ"ל זה :

מה אתה אוכל?

איך אתה אוכל?

כמה אתה אוכל?

למה אתה אוכל?

זה לא סתם ראשי תבות אלא יש כאן הכוונה בריאותית ומודעות לגבי האכילה.

ברגע שתשים ליבך כמה אתה אוכל או איך אתה אוכל הרי ששמת את הבריאות שלך כעיקר בחיים. האוכל הוא לא רק הדלק של המכונית אלא יש בו גם את דבר השם כפי שכתוב בפסוק בדברים פרק ח " לְמַ֣עַן הוֹדִֽיעֲךָ֗ כִּ֠י לֹ֣א עַל־ הַלֶּ֤חֶם לְבַדּוֹ֙ יִחְיֶ֣ה הָֽאָדָ֔ם כִּ֛י עַל־כָּל־מוֹצָ֥א פִֽי־ ה' יִחְיֶ֥ה הָאָדָֽם"

ולכו יש משמעות מדוייקת לכל מאכל ולכל כמות ולצורת האכילה.ולא סתם הרמב"ם הקדיש לנושא האוכל פרקים שלמים בסרו .מפני שבריאות האדם זה חלק מעבודת שהם.

ומה שנאמר כציויי לרופא "ורפא ירפא" זה לא אומר שאתה צריך להזקיק את עצמיך לרופאים! עליך לעשות הכל על מנת שתהיה לנו בריא.

בכל מקרה בתאבון ,

עוזיאל אליהו,

.