בקשה לחופה לא דרך הרבנות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/09/17 14:14 יב באלול התשעז

שאלה

שלום הרב שרלו

אנחנו זוג שלמד במוסדות תורניים מאוד וב״ה התארסנו ונתחתן בעהי״ת בתחילת חודש חשוון.

בגלל הסלידה שלנו מהרבנות הראשית (בלשון המעטה), מהממסד, מבתי הדין הרבניים והיחס שלהם ועוד כל מיני דברים אנחנו רוצים להתחתן בלי להירשם ברבנות הראשית, כמובן שהחתונה תהיה לפי כל כללי ההלכה.

אנחנו מבקשים ממך הדרכה איך לעשות את זה, כדי שלא תהיה שום תקלה, ונשמח מאוד אם תסכים לערוך את חופתנו.

תודה

תשובה

שלום לזוג הנחמד,

ראשית, ברכות לרגל אירוסכם והחלטתם להינשא, ותזכו להקים בית נאמן בישראל.

אני מבין את המניעים שלכם, אם כי הלשון חריפה מידי, וב״ה דברים משתנים.

ברם, אני סובר שמה שאתם מתעתדים לעשות אסור לעשות, ואני מקווה שתחליטו לעשות את זה במסגרת הרבנות הראשית, בין אם דרך צהר (הפועלים רק דרך הרבנות הראשית לישראל) או בכל דרך אחרת מסוג זה.

שתי סיבות לדבר: ראשונה בהן היא התקלה שיכולה לצאת מנישואין שאינם רשומים במסגרת הרבנות הראשית, אף שבהיסטוריה לא היה צורך בכך. כיום, תקלות רבות יכולות לצאת מזה.

שניה בהן, לא פחות עקרונית, היא הסוגיות במסכת כתובות, מהן עולה שאף שמרכז הנישואין הוא בני הזוג - הקהילה היא המעניקה את המשמעות של הנישואין (חלק מזה מובע בצורך בעשרה בשבע ברכות, ועוד), וכל עוד קהילת מדינת ישראל הכריעה כי הרבנות הראשית היא המופקדת על כך - כך צריך לעשות.

מעולם לא ערכתי חופה שאינה רשומה ברבנות, כהלכה והחוק, ואני מקווה שאף אתם תלכו בדרך אחרת.

כל זה לא קשור לסוגיה אחרת, והוא הצורך במסלול אחר מאשר נישואין, שיהיה רשום במדינה, אבל זה כבר נושא אחר.

כל טוב