הזמר והיוצר שולי רנד חוזר לבמה הגדולה של הקולנוע הישראלי: האקדמיה הישראלית לקולנוע וטלוויזיה הכריזה היום (ראשון) על המועמדים לטקס פרסי אופיר 2026, והסרט "הבדחן" של רנד וגידי דר בולט כאחד המתחרים המרכזיים - עם 12 מועמדויות, כולל מועמדות כפולה של רנד עצמו.
קרב צמוד: "הבדחן" מול "האהבות שלנו"
רנד מועמד השנה בשתי קטגוריות משמעותיות במיוחד: פרס השחקן הטוב ביותר בתפקיד ראשי על משחקו בסרט, ופרס התסריט הטוב ביותר. לצדו של רנד בסרט מככבת גם אשתו צופית גרנט. ההישג מזכיר את שנת 2004, אז הגיע רנד להישג דומה עם הסרט "אושפיזין", שבו היה מועמד הן על משחק והן על תסריט. באותה שנה זכה בפרס השחקן הראשי, אך לא הצליח לזכות גם בקטגוריית התסריט. כעת נשאלת השאלה האם 22 שנים לאחר מכן יצליח להשלים את המשימה.

הסרט "הבדחן" נמצא בצמרת המרוץ לצד "האהבות שלנו" של אבי נשר, כאשר שני הסרטים קיבלו 12 מועמדויות כל אחד. אחריהם ניצבים "לאן/لوين" ו"מאמא" עם 11 מועמדויות, בעוד "עצמאות" של משה רוזנטל רשם הישג היסטורי עם 16 מועמדויות - המספר הגבוה ביותר שנרשם אי פעם לסרט בטקס פרסי אופיר. נציין כי השנה הוגשו לתחרות 90 פרויקטים שונים, בהם סרטים עלילתיים, דוקומנטריים, סרטים קצרים וסרטי אנימציה.
רנד לא לבד: עוד מועמדים עם הישגים כפולים
שולי רנד הוא אחד מכמה יוצרים שרשמו השנה מועמדויות כפולות. אברהם שלום לוי מועמד על הסרט "פרידה מבצק" הן על כתיבת התסריט והן על תפקיד ראשי, ורעות אקרמן מועמדת עם "הביתה!" גם בקטגוריית הבימוי וגם כשחקנית הראשית.
גם בקטגוריות המשנה נרשמו התמודדויות מעניינות: עידו טאקו מועמד פעמיים בקטגוריית שחקן המשנה - על תפקידיו ב"עצמאות" וב"לאן/لوين". הטקס עצמו יתקיים ביום רביעי, 9 בספטמבר, בסינמה סיטי תל אביב, כאשר השנה יתחרו הסרטים על פרסים ב־19 קטגוריות שונות.