מגיש ערוץ 14 מגיב ליונית לוי: "בדיוק בגלל זה אתם בהתרסקות"

יהודה שלזינגר תקף בחריפות את חדשות 12 לאחר ששודרה כתבה נגד אביו של בעלי ערוץ 14, וטען כי בחירת הציטוט שלו בכתבה נועדה להכפיש אותו ולהציג את הערוץ באופן מגמתי

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/11/25 08:51 ג בכסלו התשפו | עודכן בתאריך 23/11/25 10:11

מגיש ערוץ 14 מגיב ליונית לוי: "בדיוק בגלל זה אתם בהתרסקות"
מגיש ערוץ 14 במתקפה על יונית לוי, צילום: Yonatan SIndel/Flash90, תומר שלום

בערוץ 12 סיקרו בהרחבה בשבוע שעבר את כתב ההגנה של פעיל המחאה אילן שילוח, בתביעה שלו מול איש העסקים מיכאל מירילשווילי, אביו של בעלי ערוץ 14, יצחק מירילשווילי. בכתבה שפורסמה במהדורה אותה הגישה יונית לוי, נטען כי מירילשווילי האב הוא הבעלים האמיתי של הערוץ, והוא משתמש בו כדי להסית נגד אנשי המחאה ולהדהד את דברי הממשלה תמורת הטבות. כדי להוכיח את הטענה, שמו בסוף הכתבה את הדברים שאמר המגיש בערוץ יהודה שלזינגר, שעל אף שנת המלחמה טען לקראת ראש השנה שהייתה שנה מצויינת.

שלזינגר האשים: "חיפשתם משהו אישי נגדי או שבעיניכם לראות את הטוב שקרה זה אשכרה הזוי"

שלזינגר החליט להגיב על הכתבה וגם לדרך בה בחרה מגישת המהדורה להגיב לכתבה. "הבנתי מה עשיתם פה, ההחשכה, הציטוט שנשמר לסגירת הכתבה והגבות של יונית, אי אפשר בלי הגבות של יונית" תקף המגיש את הערוץ המתחרה. "איך קרה שמכל הציטוטים והסערות המומצאות סביב ערוץ 14 לקחתם לסיום המניפסט הילדותי שלכם דווקא את המונולוג שלי שאומר שהייתה פה שנה טובה?" תהה.

שלזינגר ניסה להציג שתי אפשרויות לכך: "1. חיפשתם משהו אישי נגדי כי אתם קצת בלחץ ממה שקורה בטבלאות הרייטינג בשעה שבע בערב. 2. בעיניכם לראות את הטוב שקרה זה אשכרה הזוי. הזוי שלא טבענו בבוץ העזתי כמו שתיארתם, הזוי שלא הפסדנו כמו שחזיתם, הזוי שהצלחנו מול העולם בניגוד למה ששידרתם, הזוי שמחצנו את חיזבאללה, הזוי שחיילינו ניצחו בעזה, הזוי שהשמדנו את הצבא הסורי, הזוי שטייסנו היכו בחוזקה את האיראנים, הזוי שישראל החזירה את ההרתעה, הזוי שחטופים חיים הוחזרו, הזוי שארה"ב איתנו, הזוי שהכלכלה בצמיחה למרות מלחמה, הזוי שיש עליה לישראל כשאתם מעודדים ירידה" האשים.

"אז כן, בדיוק כפי שנאמר במונולוג - מתוך כאב עצום וסטירה מצלצלת התגלה עם ענק שקם על הרגליים, נלחם וניצח" דבק שלזינגר בגרסתו. "אבל ככה זה, מי שמשדר שחור לא יכול לראות את האור. מי שבמשך שנתיים של מלחמה משדר הרעבה, עלילה, החלשה, הורדה, אנחה ודכדוך- לא רואה את ההישגים. טוב בעיניו זו אמירה הזויה. בדיוק בגלל זה אתם בהתרסקות וצניחה. בהצלחה לכם, תמשיכו להרים גבות. עם ישראל חי".