חוטים וקשרים במוזיאון

חוטים וקשרים עומדים במרכזה של תערוכת אמנות חדשה במוזיאון ישראל. התערוכה מציגה, את עולם החוטים הקושרים את חיינו – משרוכי הנעליים ועד כבלי החשמל

חדשות כיפה שירה רביד 19/07/16 12:02 יג בתמוז התשעו

חוטים וקשרים במוזיאון
יחצ, צילום: יחצ

בכניסה לתערוכה - "מערת" חוטים ענקית וכשנכנסים אל תוך המבוך מבינים כמה החוט, בצורתו הבסיסית, הקווית והפשוטה, יכול להפתיע. ילדים כמו גם מבוגרים המהלכים בתוך המבוך מרגישים כמו בתוך קורי עכביש או לחילופין בקן ציפורים סבוך כשחוטים פשוטים מקיפים אותם מסביב ויחד יוצרים מקום מוגן ומורכב.

בתערוכה מוצגים - חוטי קשירה של מפרשיות שנמתחו בין שני קצוות, הנראים כמו מפל של קרני אור, ועליהן מרחפים יצורים שונים מעל לראשי המבקרים. חבלים ושקי יוטה העשויים חוטים יוצרים שולחן ערוך לארוחה כאשר כל הכלים תלויים מהתקרה ומרחפים ללא שולחן, ערסל חוטים וחבלים, הליכה על חבל מתוח בין גורדי שחקים ועוד.

(צילום: יחצ)

התערוכה החדשה של האוצרת ד. שלו, מיועדת לכל המשפחה ומאפשרת להתבונן דרך פריט פשוט אותו הם מכירים מחיי היומיום - חוט, ולגלות משמעויות רבות ומפתיעות בפריט כה בסיסי. המבקרים מוזמנים להיות חלק פעיל מהיצירות, לקשור חוט של צמר צבעוני לעץ מיוחד, "ללכת" על חבל המתוח בין גורדי שחקים וחוויות נוספות. המוזיאון מלווה את התערוכות בפעילויות מיוחדות לילדים החל מסדנאות יצירה ועד מבוך חבלים אתגרי מיוחד לילדים.

בין שפע התערוכות המוצגות בחודשי הקיץ במוזיאון ישראל - "פרעה בכנען", "המומיה: סוד החניטה המצרית, "יציאת מצרים השניה". תצוגת קבע נוספת בעלת משמעות מיוחדת בחודשים תמוז ואב הוא מודל הבית השני, כפי שנראתה ירושלים בשנים שלפני חורבן הבית השני.

בימי שלישי, וביום רביעי החל משעה 4 אחה"צ הכניסה לילדים חינם ובחודש אוגוסט המוזיאון פותח את שעריו לילדים בחינם לכל החודש.