למה אסור ללכת עם שיער פזור.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 22/10/04 13:07 ז בחשון התשסה

שאלה

שלום רב!

קראתי בשאלות שהופנו אל הרבנים לגבי האיסור של שיער פזור...

אבל כל הזמן אומרים אסור אסור אסור, ללא הסבר שנבין...

אם כן בבקשה הסבר לי מדוע אסור ללכת עם שיער פזור, לשם מה האיסור...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם מדובר בשיער קצר אז מותר ללכת פזור.
ואם מדובר בשיער ארוך אז בזה יש מחלוקת בפוסקים.
יש מקילים ויש מחמירים.עייני נא בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=22226

טעם הדבר נעוץ ב...צניעות.
לדעת המקילים שיער ארוך פזור זה צנוע ולא מושך תשומת לב ולדעת החולקים זה לא צנוע.

ולכן יש בתי ספר שנוהגים כמו המחמירים ויש שנוהגים כמו המקלים .ולכל צד יש על מה לסמוך.
בכל מקרה נראה לי שכל בת צריכה לדון בעצמה איזה תסקוקת מתאימה לה והולמת אותה וצנועה עבורה ואיזה תסרוקת היא צעקנית ורעשנית ומושכת תשומת לב .
מפני שמידת הצניעות היא מידת נפש שכוללת הרבה תחומים ולא רק תסרוקת או אורך החולצה.
היהדות מחנכת את האדם למידת הצניעות באופי ובהתנהגות ולכן יתכן גם מצב שבת תלך עם שיער פזור וזה הולם אותה וצנוע מאוד ויש הפוך.תלוי.

בברכה,

עוזיאל

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן