תהילים לרפואה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 04/05/23 16:53 יג באייר התשפג

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשאול מהו המקור שממנו אנו מבינים שקריאת תהילים מסייעת לרפואת חולה. והאם יש קשר לכך שדוד המלך כתב אותו?

תודה רבה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

זה יצא מליבו של נעים זמירות ישראל שידע "לזמר" עריצים ולהכרית את הקוצים ובכך להציל את הלחוצים..

ואולי ואולי אם אני יגיד את אותם המילים שאמר דוד מלך ישראל אצליח בכך לפתוח את סגור ליבי? אולי? ואם אצליח בעזרת המילים לפתוח את סגור לבי אז אצליח לפתוח שערי שמיים? אולי? ואם אצליח לפתוח שערי שמיים אז אולי אצליח לעורר זכות עבור מי שאני אומר בשבילו תהילים? אולי?

אבל אין חיוב הלכתי להגיד תהילים. ואת מזמורי התהילים כתבו כמה וכמה אנשים החל מהאדם הראשון וכלה בדוד המלך עליו השלום .

ומאוד תלוי ברמה הרוחנית שלך . יש אנשים שגומרים את כל הספר כל יום כי זו דרגתם .ויש מי שאומרים רק מזמור אחד ויש מי שאומרים רק כמה פסוקים . והכל טוב ורצוי .כי זה תלוי באדם ובמצבו ובאישיותו.אנא ממך עיין נא בתשובתי ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=12616

על מעלת קריאת תהילים לרפואה עייני ב:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=26845

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

.