2 שמות פרטיים...המשך

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 18/11/05 02:14 טז בחשון התשסו

שאלה

היי,

בהמשך לשיחתנו קודם.

הנה עוד כמה פרטים שביקשת :

בברית קראו לי משה

גם בתעודת הזהות כתוב לי רק משה

אני רווק, סבתא עדיין חיה, סבא לא, ההורים מעדיפים מוטי.

והאמת שאני כלכך מבולבל שאני לא יודע מה הכי טוב לי מוטי או משה.

בכל מקום שזה רשמי כמו בנקים, קופ"ח מכירים רק את השם משה.

אבל מצד שני אני לא מתחבר כלכך לשם הזה כי התרגלתי לשם מוטי.

אבל שוב מכיוון שבזמן האחרון המזל לא לצידי בכל מיני דרכים

אני לא יודע אם טוב לי מוטי או משה, אבל מה שאני בטוח זה שהמצב של שני שמות לא יכול להמשך כך.

תודה על העזרה.

תשובה

מוטי שלום

אפתח בדבר שנראה לי הכי מרכזי. כתבת שהמזל אינו לצידך בזמן האחרון בכל מיני דרכים, וזאת אחת הסיבות לרצונך לבחור שם אחד.
אומר לך את דעתי. אין שום קשר בין שמך לבין "מזלך". חז"ל לימדונו שכאשר אדם חש שלא "הולך לו" הדרך לתיקון היא אחרת. עליו לפשפש במעשיו ולחפש מה צריך תיקון. לא גורמים חיצוניים גורמים לו תקלות אלא מעשיו ומעמדו הרוחני בלבד. "מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחיקוך". הלא כך אנו אומרים בתפילת ונתנה תוקף בראש השנה "ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה". תשובה - כלומר לבדוק את עצמו ולתקן. צדקה - לתת לאחרים ולעזור להם. וכמובן תפילה - לפנות לקדוש ברוך הוא בתפילה (בלשונך הטבעית או באמירת תהלים) ולבקש את קרבתו ועזרתו. ולא שינוי השם (או בחירת שם אחד) זה מה שיעזור, ואין שום מניעה לך או למזלך להישאר במצב כמו שהוא.

ברור שאם רצונך לשנות שם או לבחור אחד מהם זו זכותך. אך אנא עשה זאת בלי לחץ ובלי לחוש שבכך הינך מציל את עצמך, אלא מתוך בחירה טבעית בשם שלך לעצמך.

ולעניין איזה שם לבחור. לא כתבת לי מה באמת אתה עצמך רוצה, איזה שם הכי אהוב עליך ומה הכי מדבר אליך. כמו כן אינני יודע מהי הרגישות אצל ההורים והסבתא.
במצב זה יש לשקול את רצונך מול הפגיעה אם יש, באחרים ולהכריע עד כמה זה חשוב לך ועד כמה הם ייפגעו. וכאמור כל זה מתוך רגיעה והבנה שיש כאן העדפות ולא פגיעה במזל ובעתיד חייך.

אקווה שעזרתי קצת יותר
ועדיין הנך מוזמן להתקשר

בברכה
אפי קיציס