18 ויהדות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 15/12/05 23:54 יד בכסלו התשסו

שאלה

אני חילונית המתעניינת לצורךעבודת מחקר האם קיים קשר ביהדות למספר 18

האם הוא גם מספר טריפולוגי?

איך היהדות מסבירה שהרבה דברים מותרים לעשייה מגיל זה דווקא ולא מגיל מצוות למשל?

בחירות לכנסת וכו'

תודה רבה עדי

תשובה

שלום לשואלת!
משמח אותי לשמוע שאת עושה מחקר ביהדות.
בכל אופן, לגבי המספר 18, אני לא מכיר שום משמעות הלכתית לגיל 18. אין שום דבר שקודם לכן נאסר ואח"כ מותר, גם אין שום אחריות שמתווספת בגיל 18. המקור היחיד שאני מכיר הוא בדיון על הגיל האידיאלי לנישואין, לאחת השיטות מגיל 18:

משנה מסכת אבות פרק ה משנה כא :
"הוא היה אומר בן חמש שנים למקרא בן עשר למשנה בן שלש עשרה למצות בן חמש עשרה לתלמוד בן שמונה עשרה לחופה בן עשרים לרדוף בן שלשים לכח בן ארבעים לבינה בן חמשים לעצה בן ששים לזקנה בן שבעים לשיבה בן שמונים לגבורה בן תשעים לשוח בן מאה כאילו מת ועבר ובטל מן העולם:"

באופן כללי, הדרך הכי טובה לחפש מקורות הוא ע"י שימוש בפרויקט השו"ת של אוניברסיטת בר אילן ולחפש "שמונה עשרה". כיום התוכנה מצויה בכל ספריה של מכללה או אוניברסיטה. מצאתי עוד כמה אזכורים של גיל 18 אבל לא משהו משמעותי. אבל, אם בכל זאת את רוצה לחפש, יתכן ותמצאי דברים מעניינים.

בהצלחה!
חנוכה שמח ☺
דן – צוות ישיבת אלון שבות