שלישיה לפי היהדות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 25/05/24 23:05 יז באייר התשפד

שאלה

שלום הרב,

אתמול דיברתי עם אישתי (אנחנו נשואים ויש ילדים ומעל גיל 46)

והיא זרקה לי משפט שגורם לי לחשוב מחשבות יתר גם בתפילה

"לא היה אכפת לה לנסות באופן חד פעמי לצרף מישהו אלינו"

יש לי מספר שאלות:

1. הבנתי שאסור לגבר לשכב עם אשת איש ואם היא לא אשת איש האם יש בעיה? והכל בנוכחות אישתי שמסכימה לכך.

2. אם נניח מצרפים מישהו שהיא פנויה,רווקה ואלמנה שטובלת יש עם זה בעיה, אם כן יש תנאים שלא יגרמו לבעיה?

3. אם אני לא שוכב עם האישה שאנחנו מצרפים יש בעיה?

4. אם נניח אנחנו מחליטים שאני רק מסתכל מהצד על שתיהן יש בעיה?

5. אם האישה שאנחנו מצרפים מחליטה כן לעשות איתי דברים (להתנשק ואף ביאה בפה שלה) בהסכמת אישתי שתהיה לידי, חוץ מבעילה יש בעיה?

6. מה אני יכול לעשות בשביל להפסיק לחשוב על זה בזמן התפילה ואחרי כי זה משגע אותי ומגרה אותי מאוד, יש רעיון?

תשובה

שלום רב,

מכיוון שאתה שואל ברצינות וזו שאלה שמעסיקה עוד אנשים , אענה לך אחת לאחת אך אסכם גם בסוף.

1. אסור , הסכמת האישה אינה רלוונטית אתה מבלבל עם פילגש.

2. אסור לשם בעילה חד פעמית ( רק מצמצם איסורים), שוב מבלבל עם פילגש.

3. לא תתורו , לא תקרבו לגלות ערוה , אין אפטרופוס לעריות , בזמן המעשה לא בטוח שאדם יכול לכבוש את עצמו

4. כמו 3 .

5. לא תקרבו לגלות ערוה , הוצאת זרע לבטלה, אין קשר להסכמת האשה

6. אמר פעם רב אחד , מחשבות זרות נכנסות למי שנותן להן להיכנס .

כפי שעניתי כל שאלותיך הן לאיסור מבחינה הלכתית,

מהותית:

עצם המחשבה והדיבור להכניס למצוות העונה שלך ושל אשתך גורם נוסף ולהפר את האינטימיות שלכם שנעשית בקדושה היא זימה ממש !!!

אין לדבר הזה מקום ביהדות ! מיניות נכונה ובריאה אינה מצריכה ריגוש מעין זה.

התורה לא מגבילה אתכם במיניות שלכם ( עיין תשובות שעניתי בעבר )

אין סוף לתאוות מיניות , היום זו אישה, מחר זה גבר . וגבר אחר שמטמא את אשתך היא אסורה לך

( = אתם תצטרכו להתגרש ).וגם אסורה לבועל, לא כל פנטזיה יכולה להתממש וצריך לחיות עם זה .

אני מציע לכם לא להיכנס למקומות נמוכים שעלולים גם להרוס את הזוגיות שלכם ,אלא להעצים את המיניות שלכם בדרכים נכונות.

"כל הבא על ערוה מן העריות דרך איברים או שחבק ונשק דרך תאוה ונהנה בקרוב בשר הרי זה לוקה מן התורה שנאמר לבלתי עשות מחקות התועבות וגו' ונאמר לא תקרבו לגלות ערוה כלומר לא תקרבו לדברים המביאין לידי גילוי ערוה."

(רמב"ם איסורי ביאה כא א )

אני מברך אתכם בזוגיות טובה, ובחיי קדושה.

יום נפלא