קידושין בידי רב ללא רישום ברבנות

חדשות כיפה הרב אבירם חריב 25/05/24 23:30 יז באייר התשפד

שאלה

שלום רב

יש לי מכרה אשר לפני 15 שנה עשתה טקס נשואין עם רב וקידושין בלוס אנגלס, אך אין לזה שום זכר ברבנות בארהב וגם לא בארץ. היום היא חיה בארץ וכבר לא עם בן זוגה המון זמן כמה חודשים. לאחר החתונה באה לארץ עם ילדה בת חודש והוא בא שנתיים אחחר כך ואמר לה שהוא רוצה ללכת לטיפול זוגי.

השאלה הנשאלת מה היא יכולה לעשות בכל מקום היא רשומה רווקה מעולם לא נרשם ברבנות , והיאא רוצה להכנס לקשר חדש, האם הנישואים תקפים, האם יש דרך לבטלם, או מה ניתן לעשות

תשובה

שלום רב,

אם הנישואים נעשו כדת משה וישראל אזי היא נשואה ואסור לה להתחיל קשר עם גבר אחר ללא קבלת גט מהגבר לו נישאה לפני 15 שנים .

לפי התיאור שלך היא אשת איש לכל דבר . וזקוקה לגט .

אם הייתה חתונה, היכן הכתובה ? מי היו העדים ? מי היה הרב ? האם הנישואין נעשו כדת משה וישראל?

אני מציע לפנות לבית דין רבני שיעשו בירור וידריכו מה לעשות בעניין .

יום טוב