ירקות ופירות ללא כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/05/24 10:23 ב באייר התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב

אמי קנתה פירות וירקות מירקן , היא בדקה ואמרו לה שיש היתר מכירה (היא לא מבית דתי ,אז הניחה שזה מספיק...

התקשרתי לברר לגבי תרומות ומעשרות - נאמר לי כי אין להם תעודה,אך במקום שהם קונים ממנו מפריש.

לקחתי חתיכה קטנה מכל ירק ופרי ואמרתי את הנוסח ללא ברכה ,על מטבע של 10 אגורות לכל סוג של ירק/פרי

אחכ את המעשרות שבשקית זרקתי ואת המטבעות.

האם נהגתי כראוי מבחינת תרומות ומעשרות?

והאם עלי לחשוש מפני ערלה וכו?

אני מאד רוצה לאכול מן הפירות והירקות האלו

בנוסף גם כדי לא לפגוע באימי

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עשית כראוי. שכרך גדול שאת מקפידה על מצוות התלויות בארץ וגם עוזרת לאמך לשמור מצווה חשובה זו.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ