ניקוי כלי מטבח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/24 22:45 ה בניסן התשפד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני כל שנה תוהה האם אני צריך לנקות את הכלים של המטבח (סירים, מחבתות וכדומה) בצורה כל כך חזקה עד שלא ישאר רבב, למרות שאני לא משתמש כלל בכלים האלה בפסח. או שמספיק לרחוץ אותם היטב שלא יהיה ניכר החמץ, בלי להתאמץ על החלקים השחורים שקשה להוריד?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הדרך הפשוטה היא לפגום את החמץ על ידי חומרי ניקיון שלא יהיה ראוי למאכל כלב.

מתוך פניני הלכה: "אחר שמבטלים את החמץ אין בזה שום חשש. ואפילו כשיש ממשות חמץ על הכלים, כל זמן שאין שם חמץ בשיעור כזית לדעת רוב הפוסקים אין צריך לבערו, כמבואר בשועה"ר תמו, קונ"א א' (לעיל ד, 5). אלא צריך להניח את כלי החמץ במקום סגור, ואחר הפסח צריך להסיר מהם ממשות חמץ לפני שישתמשו בהם. ולכתחילה כדי לצאת גם ידי הסוברים שצריך לבער פחות מכזית (מ"א תמב, יב), צריך להסיר מהכלים לפני פסח כל ממשות חמץ, או לפוגמו על ידי חומרי ניקוי, עד שלא יהיה ראוי למאכל כלב, ואזי אפילו אם ישאר בו שיעור כזית אין צריך לבערו".