רציחת אפיקורס

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/03/24 12:44 יב באדר ב'

שאלה

יש לי חבר שהוא מכחיש את אלוהים ולא מאמין בתורה.

ניסיתי להסביר לו שאסור לכפור אבל זה לא עזר כי הוא לא מאמין.

שאלתי אם הוא מאמין בנבואה אבל אפילו לא בזה!!!!

לא בנביאים הקדושים!!!

עכשיו, כתוב ברמב"ם:

האפיקורוסין, והן שכופרין בתורה ובנבואה, מישראל, מצוה להרגן, אם יש בידו כח להרגן בסייף בפרהסיא הורג, ואם לאו יבוא עליהן בעלילות עד שיסבב הריגתן. כיצד, ראה אחד מהן שנפל לבאר, והסולם בבאר, קודם ומסלק הסולם ואומר לו הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך, וכיוצא בדברים אלו

אז חשבתי שאולי אני אלך איתו לגג של ביצפר ואני אנעל את הדלת מבפנים?? ולפני שבת אז לא ימצאו אותו?

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מזועזע מהשאלה שלך. איך עולה בדעתך לרצוח אדם? הרי נאמר: שופך דם האדם באדם, דמו ישפך, כי בצלם אלוקים עשה את האדם!

חמור מאוד להרוג יהודי, עליו נאמר: לא תעמוד על דם רעך!

איך אפשר לפגוע בחבר, עליו נאמר: ואהבת לרעך כמוך!

לך יש תכנית מסודרת, החלטה ברורה בקלות כזאת... אחרי שקראת שורה אחת ברמב"ם, אתה כבר מוכן לרצוח?

התשובה שלי לשאלה שלך: אתה חייב לעשות תשובה עמוקה ותיקון גדול מאוד. עליך להחזיר לנשמתך את אהבת ישראל הטבעית, הבריאה שאבדה ממך.

במקום לתכנן רצח תתכנן בניין ותיקון.

אדרבא - תתמלא חמלה ורחמים על החבר שלך. תשאל את עצמך איך אתה הופך להיות החבר הכי טוב שלו, כדי שמתוך קרבה ואהבה תוכל לחזק אותו ולקרב אותו לאבינו שבשמים.

תיאור ההריגה של אפיקורסים שהבאת מהרמב"ם נקרא בגמרא "מורידין ולא מעלין".

כדי לנקות לחלוטין את שיבושי המחשבה האיומים שנדבקו בך, להלן דברי החזון אי"ש שמסביר מדוע בדורנו אין שום תוקף לדין: 'מורידין ולא מעלין' אסור אפילו לחשוב על רעיונות כאלה.

”נראה דאין דין מורידין אלא בזמן שהשגחתו יתברך גלויה, כמו בזמן שהיו נסים מצויין ומשמש בת קול, וצדיקי הדור תחת השגחה פרטית הנראית לעין כל, והכופרין אז הוא בנליזות מיוחדות בהטיית היצר לתאוות והפקרות, ... אבל בזמן ההעלם, שנכרתה האמונה מן דלת העם, אין במעשה הורדה גדר הפרצה, אלא הוספת הפרצה: שיהיה בעיניהם כמעשה השחתה ואלמות ח"ו. וכיון שכל עצמנו לתקן, אין הדין נוהג בשעה שאין בו תיקון, ועלינו להחזירם בעבותות אהבה, ולהעמידם בקרן אורה במה שידינו מגעת”.

קח לתשומת לבך את ההנחיה של החזון אי"ש: "עלינו להחזירם בעבותות אהבה, ולהעמידם בקרן אורה במה שידינו מגעת"