מה נחשב כנדר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 21/03/24 23:23 יא באדר ב'

שאלה

בגלל כל מיני חששות שיש לי, יוצא שלפעמים צצות לי מחשבה של:

למשל, אמרתי כשהייתי בבית כנסת שאם אכנס להריון אז אעשה בבית כנסת הזה את הברית (מיד לאחר מכן, אני זוכרת שנלחצתי שזה כמו נדר ולכן אמרתי בלי נדר, והכל במחשבות, כלומר לא אמרתי את זה במפורש למישהו, אלה זה רק קפץ לי בראש ואז החלפתי את זה ואמרתי שאלך לתת צדקה לבית כנסת הזה אם אכנס להריון, ובאמת אני רוצה לעשות זאת)

- אבל האם זה אומר שאני חייבת לעשות שם את הברית?

בנוסף, קראתי תהילים, וכשביקשתי דברים, קפצה לי מחשבה שאני אחזור בתשובה ואז אמרתי ישירות בלי נדר (שוב נלחצתי מהמחשבה שקפצה לי באוטומט כי אני יודעת שלא אוכל בהכרח לקיים זאת, ואז תיקנתי ואמרתי שאני כן אקח על עצמי משהו לעשות יותר טוב אחר כמצווה).

האם זה נחשב נדר ברגע שעולה לי מחשבה שאני לא בהכרח שולטת בה ולאחר מכן אמרתי בלי נדר?

האם אני חייבת ללכת להתרת נדרים? כי בסוף יש מחשבות שקופצות אוטומט ואנחנו לא שולטים בהם, והרבה מהם נובעות מפחדים וחששות.

האם זה שאני חושבת עליהם- אומר שזה נדר? האם זה שאני חושבת שאמרתי ישירות אחרי בלי נדר, אומר שבלתי את הנדר?

כי אני בטוחה שאמרתי, אבל סוף זה מאוד רחוק וישן, ואני זוכרת שאמרתי רק לא זוכרת מה הסמיכות..

אני באורח חיים מסורתי, נוסעת בשבת אבל לא מדליקה אש, וכן מאוד מאמינה וקוראת תהילים.

תשובה

שלום לך

נדר הוא כאשר את אומרת בלשון נדר. לשון נדר עליך להזהר שלא לומר לעולם.

אינך חייבת לעשות שם את ברית המילה . קודם שייולד ילד בשלום ואז תעשו לו ברית מילה במקום בו בעלך ירצה . המילה היא חובת האבא.

גם בלי נדר אסור לנסוע בשבת וזה איסור חמור ביותר בו הנהג עובר בכל לחיצה על הדושה כאילו הוא מדליק אש ומבשל {דלק ושמן}.

תתחזקו ביחד בעיקר - השבת ואל תחשבי כלל על עניני נדרים

בהצלחה דוד לוי